вівторок, 29 січня 2008 16:30

"Визнання незалежності Косово створить прецедент для заморожених конфліктів"

Визнання незалежності Косово створить прецедент для інших заморожених конфліктів, йдеться в коментарі офіційного представника МЗС РФ Михайла Каминіна, розміщеному на сайті російського зовнішньополітичного відомства.

Дипломат нагадав, недавно міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, відповідаючи на питання про те, чи визнає Росія Абхазію і Південну Осетію відразу після проголошення незалежності Косово, повідомив, що російське керівництво ніколи не заявляло, що відразу після Косово Росія негайно визнає Абхазію і Південну Осетію.

"Російське керівництво, підкреслюю, ніколи це не говорило. Але прецедент буде створений не тому, що ми цього хочемо чи ні. Він створюється об"єктивно, і, перш за все, він буде створений для багатьох територій, а це далеко не тільки Абхазія і Південна Осетія", - сказав Каминін.

Раніше в своєму інтерв"ю телеканалу "Євроньюс" президент Грузії Михайло Саакашвілі, торкаючись теми незалежності Косово і територіальної цілісності Грузії, заявив, що грузинська сторона зберігає стурбованість у зв"язку з попередніми заявами Росії про те, що незалежність Косово може створити прецедент для грузинських територій. Проте, за словами Саакашвілі, це побоювання було розвіяне заявою міністра закордонних справ Сергія Лаврова, який сказав: "Росія у жодному випадку не визнає території, що відкололися від Грузії, через Косово".

Як відзначив Каминін, слова Лаврова "достатньо наочно підтверджують відому принципову позицію Росії, яку і намагався інтерпретувати грузинський керівник, повідомляє "Новости-Грузия".

Зараз ви читаєте новину «"Визнання незалежності Косово створить прецедент для заморожених конфліктів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі