пʼятниця, 30 листопада 2007 19:40

"Відповідальність за поширення наркотиків має наступати з 14 років"

Народний депутат, член фракції Партії регіонів Василь Горбаль зареєстрував у Верховній Раді законопроект "Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо посилення відповідальності за злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів)".

Як повідомили в прес-службі Київської міської організації Партії регіонів, за словами В.Горбаля, нині в Україні спостерігається чітка тенденція до загострення ситуації з незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин. "Немає жодного регіону в Україні, в якому б проблема наркоманії не стояла гостро. За останні п"ять років лише за офіційною статистикою кількість наркозалежних українців зросла майже в 1,5 рази", - підкреслив автор законопроекту.

При цьому, за словами депутата, велике занепокоєння викликає ситуація з контрабандою наркотиків. Завезені контрабандним шляхом, вони реалізуються, як правило, в студентських гуртожитках, нічних клубах, барах, казино, де найчастіше постійними відвідувачами є молодь, що становить загрозу для нормального розвитку українського суспільства.

"Таким чином, необхідно внести зміни до Кримінального кодексу з тим, аби ефективніше боротися зі злочинами в сфері обігу наркотичних засобів. Я пропоную, зокрема, збільшити мінімальні терміни покарання за злочини у цій сфері, якщо вони скоєні повторно, зменшити вік осіб, для яких передбачена кримінальна відповідальність з 16 до 14, внести зміни до частини 4 статті 309, щоб позбавляти кримінальної відповідальності за незаконне виробництво, виготовлення, зберігання наркотичних засобів без мети збуту можна було лише особу, яка пройшла повний стаціонарний курс лікування від наркоманії, а не почала лікуватися, як зазначено в чинній редакції", - поінформував В.Горбаль, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «"Відповідальність за поширення наркотиків має наступати з 14 років"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі