четвер, 28 серпня 2008 08:39

"Велика сімка" засудила Росію за визнання Південної Осетії і Абхазії

В середу міністри закордонних справ сімки провідних світових держав різко засудили Росію за визнання незалежності Південної Осетії і Абхазії, передає агентство FrancePresse.

"Вирішення Росії примушує сумніватися в її прихильності миру і безпеці на Кавказі. Ми глибоко жалкуємо про надмірне використання Росією військової сили в Грузії і окупації ряду її регіонів, що продовжується", - мовиться в заяві голів МЗС Франції, Німеччини, Італії, Японії, Британії, Канади і США.

Представники країн "великої сімки" закликали уряд Росії неухильно дотримуватися плану мирного врегулювання, підписаного президентами РФ Дмитром Медведєвим і Франції Ніколя Саркозі, особливо частини, що стосується відведення російських військ на позиції, які вони займали до 8 серпня 2008 року.

"Ми знову заявляємо про те, що всесторонньо і безперервно виступаємо за суверенітет Грузії в її міжнародно визнаних межах, виражаємо нашу пошану і підтримку демократичному і законному грузинському уряду і прагнемо до мирного і довгострокового вирішення цього конфлікту", - мовиться в заяві.

Нагадаємо, 26 серпня президент Росії визнав незалежність Південної Осетії і Абхазії, мотивувавши це інтересами населення двох республік. Багато країн світу висловили співчуття у зв"язку з російською ініціативою, а в Грузії її розцінили як спробу РФ анексувати частину грузинської території

Зараз ви читаєте новину «"Велика сімка" засудила Росію за визнання Південної Осетії і Абхазії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі