середа, 25 квітня 2007 20:19

"В останні роки Єльцин усвідомив свою найбільшу помилку - Путіна"

"В останні роки Єльцин усвідомив свою найбільшу помилку - Путіна"
Андрій Ілларіонов, колишній економічний радник президента Росії Володимира Путіна, в щоденному журналі Ej.ru висловився про головну помилку Бориса Єльцина.

Перший президент Росії Борис Єльцин незабаром після відставки відчув наступаючу реакцію і сприйняв її хворобливо - як зраду по відношенню до Росії. Але зупинити "марш у минуле" йому не вдалося. Непублічні звернення і публічні заклики зупинитися були жорстко припинені. Електричним розрядом прийшло виразне усвідомлення вчиненої помилки. Найбільшої помилки. Найголовнішої помилки. Все, що робилося всі ці роки, все, заради чого йшла неймовірна боротьба, все, заради чого були принесені такі жертви, - все, створене ним, Єльциним, заради російської свободи планомірно і методично знищувалося, пише у щоденному журналі Ej.ru Андрій Ілларіонів, колишній економічний радник президента РФ Володимира Путіна.

На думку Ілларіонова, Єльцин знайшов вихід із ситуації, коли він змушений був "згідним мовчанням освячувати знищення свого дітища – вільної Росії". Колишній радник президента вважає, що смерть Єльцина - це його відхід на знак протесту, незгоди і неприйняття того, що сьогодні відбувається в Росії. "Свою свободу він не віддав нікому. І залишився вільним. Назавжди. Вільною людиною вільної Росії", - підсумовує Ілларіонов.

У торішньому інтерв"ю, яке Єльцин дав напередодні свого 75-річчя, він сказав, що "незалежне від держави телебачення - це основа громадянського суспільства". "Доведеться перехворіти, потерпіти, мучитися, але незалежні засоби масової інформації ми зобов"язані зберегти. Тому ні до одного суду проти ЗМІ я не звернувся, жодного дзвінка, жодного прохання від мене жоден керівник каналу або друкарського ЗМІ не отримав", - заявив перший президент Росії.

"Вільні засоби масової інформації - це одна з основ вільної цивілізованої країни. Це завоювання, за яке можна і потрібно битися і яке варте багатьох жертв", - сказав Єльцин, повідомляє Newsru.com

"Слово "Криворіжсталь" було заборонено" інтерв"ю Андрія Іларіонова "Газеті по-українськи"




Зараз ви читаєте новину «"В останні роки Єльцин усвідомив свою найбільшу помилку - Путіна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі