четвер, 17 квітня 2008 15:46

"Укрзалізніця" пересадила пасажирів у нові вагони (ФОТО)

15 квітня Укрзалізниця урочисто відправила 16 нових пасажирських вагонів побудови ВАТ "Крюківський вагонобудівний завод" на Львівську залізницю.

У ході урочистостей Міністр транспорту та зв"язку України Йосип Вінський наголосив на тому, що вагони виготовлені на вітчизняному підприємстві та висловив впевненість, що у майбутньому українські залізниці суттєво оновлять парк рухомого складу. "Нам довелося докласти певних зусиль, щоб повернути в Україну виробництво пасажирських вагонів. Саме такі вагони Укрзалізниця буде отримувати протягом тривалого часу", - зазначив у своїй промові Міністр.

У свою чергу, Генеральний директор Укрзалізниці Василь Мельничук висловив задоволення новими вагонами. "Ми сьогодні побачили, що ці вагони у прекрасному технічному стані та мають усі сучасні засоби для того, щоб комфортно перевозити пасажирів", – підкреслив Василь Мельничук. Також Генеральний директор Укрзалізниці не виключає можливість у майбутньому придбання у ВАТ "Крюківський вагонобудівний завод" і вантажних вагонів.

Наразі до Львова було відправлено поїзд із 16-ти нових пасажирських вагонів. Після прибуття на Львівську залізницю вагони будуть задіяні у складах фірмового поїзда N 91/92 сполученням Київ-Львів.

Загалом ВАТ "Крюківський вагонобудівний завод" впродовж цього року має поставити залізницям України 112 сучасних пасажирських вагонів, на що передбачено кошти у розмірі 591 млн. грн.

Довідково: Нові купейні вагони моделі 61-779 розраховані на 40 місць та можуть курсувати зі швидкістю до 160 км/годину. Для зручності пасажирів вагони обладнані системою кондиціонування повітря, вакуумними туалетами. Вагон може експлуатуватися як на електрифікованих так і на не електрифікованих ділянках залізниці.

Вартість одного вагона купейного типу складає близько 5,2 млн. грн., а на придбання 16 вагонів Укрзалізниця виділила близько 83 млн. грн.

Загалом, протягом 2008 року парк пасажирських вагонів залізниць України збільшиться на 200 одиниць. Протягом першого кварталу вже надійшло 88 нових вагонів виробництва ВАТ "Тверський вагонобудівний завод", повідомляє Укрзалізниця.

Фото ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «"Укрзалізніця" пересадила пасажирів у нові вагони (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі