четвер, 31 липня 2008 08:45

"Україна - не бордель"(ФОТО)
5

Студентки столичних вузів - учасниці жіночого руху Femen, а також представники українського шоу-бізнесу вийшли на Хрещатик з метою звернути увагу керівництва країни, громадськості і преси на проблему активного розвитку підпільного секс-туризму в Україні, який набуває загрозливих масштабів.

Організатори такої нетрадиційної акції упевнені, що приток секс-туристів до України очікується саме напередодні Євро-2012. А це приведе до залучення, часто не з власної волі, більшого числа українських дівчат.

"Сьогодні всі знають, що проблема існує, що секс-туризм в Україні стає популярним, - говорить Ганна Гуцол, лідер жіночого руху Femen. - Наша держава не повинна позиціонуватися в світі як країна дешевих і легко доступних сексуальних послуг, як країна другого сорту, країна, де не існує пошани до жінок".

Учасники акції "Україна - не бордель!", звертаючись до чиновників і керівників компетентних органів, висувають ряд вимог. Це, по-перше, заборонити в"їзд до нашої країни іноземцям, які до цього були відмічені в секс-турах. По-друге, збільшити покарання за сутенерство і здирство. І, по-третє, відкрити "гарячу лінію", куди всі зможуть звертатися анонімно.

За словами організаторів акції, якщо і після їх протесту ситуація не зміниться, то жінки знову вийдуть на Майдан восени.


І тоді можна буде чекати масштабніших акцій, не виключено, що і в інших містах України.

За матеріалами Главред, Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «"Україна - не бордель"(ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі