понеділок, 19 листопада 2007 09:30

"Югранафта" подала до лондонського суду на Березовського і Абрамовича

"Югранафта" подала до лондонського суду на Березовського і Абрамовича
 "Югранафта", дочірнє підприємство компанії Sibir Energy, підконтрольної бізнесменам Шалві Чигиринському і Ігорю Кесаєву, подала позов у Лондоні на Романа Абрамовича, Бориса Березовського і компанію Millhouse Capital.

Позов подано до Високого суду правосуддя у Лондоні, а за даними "Відомостей" - до Комерційного суду Лондона. "Югранафта" вимагає компенсації збитку за розмивання її частки у спільному підприємстві (СП) "Сибнафта-Югра". Сума позову поки що невідома, але може скласти до шести мільярдів доларів.

У російських судах у справі компанії "Сибнафта-Югра" пройшло вже близько 50 процесів, але всі вони закінчувалися не на користь Sibir Energy. У Millhouse Capital заявили, що сподіваються на те, що суд буде цього разу на їх стороні.

Роман Абрамович виступає відповідачем, оскільки до 2005 року був власником "Сибнафти". Позов на Березовського поданий через те, що йому могла належати частка в "Сибнафти", але поки це не доведено, відзначив Христофор Іванян, партнер юридичної компанії "Іванян і партнери", яка представляє Sibir Energy, повідомляє "Комерсант".

Зараз ви читаєте новину «"Югранафта" подала до лондонського суду на Березовського і Абрамовича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі