вівторок, 04 березня 2008 10:20

"У Росії відбувся похорон демократії"

Один із лідерів російської опозиції, Михайло Касьянов, якого ЦВК не зареєструвала кандидатом у президенти, заявив 2 березня, що "сьогодні похорон демократії в Росії". На його думку, "ми перейшли від авторитаризму до загрози тоталітаризму, при якому кожен громадянин повинен бути під контролем". У цьому суть наших побоювань", - підкреслив екс-прем"єр Росії.

"Сьогодні похорон демократії в Росії. Але вона померла ще в період між груднем і січнем, коли влада зневажила фундаментальним правом громадян, гарантованим конституцією, правом на вільні вибори, вільний вибір і можливість обирати своїх кандидатів, а не тих, що були нав"язані зверху", - сказав Михайло Касьянов.

"Влада не збирається надавати простір тим, хто мислить альтернативно. Прірва між громадянами і владою стала непереборною. Демократична держава, або, правильніше сказати, спроба її побудувати, сьогодні припинила існування", - вважає російський екс-прем"єр.

"Сьогодні Росія вступила в новий, смутний період своєї історії. Встановлено тотальний контроль над громадською думкою. Можливість заявити про свої політичні погляди зведена до мінімуму. Йдеться вже про відмінності не між партіями, а між чорним і білим. Чорне - це влада, біле - всі інші. Нам залишається лише відстоювати основні права громадянського суспільства", - заявив Михайло Касьянов, повідомляє газета La Repubblica.
Зараз ви читаєте новину «"У Росії відбувся похорон демократії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі