середа, 28 листопада 2007 18:36

"У НП в Керченській протоці винен капітан порту Кавказ"

Південна транспортна прокуратура вважає капітана морського порту "Кавказ" одним з основних винуватців надзвичайної події в Керченській протоці, де 11 листопада відбулася серія корабельних аварій і в море вилився мазут, повідомляє в середу прес-служба прокуратури. На думку прокуратури, капітан порту нехтував встановленим порядком заходу і перебування судів в районі Керченської протоки.

Шторм 11 листопада став причиною безпрецедентних подій в Азовському і Чорному морях: за один день затонули чотири судна, шість сіли на мілину, два танкери отримали пошкодження. З танкера "Волгонефть-139", що розламався, в морі вилилися близько 2 тисяч тонн мазуту, на затонулих сухогрузах знаходиться близько 7 тисяч тонн сірки.

Капітан порту "Кавказ" при зміні гідрометеорологічної обстановки не ухвалив "рішення по відход суден в безпечний район, зокрема тих із них, які не мають права і можливості для плавання в морській акваторії".

Іншими причинами НП в протоці прокуратура називає "недостатні добрі  характеристики суден, зокрема, танкерів "Волгонефть-139" і "Волгонефть-123", а також невиконання капітанами судів обов"язків по забезпеченню безпеки плавання судів і запобіганню спричинення шкоди суднам і людям, що знаходяться на них".

Причиною загибелі чотирьох членів екіпажа затонулого сухогруза "Нахічевань" прокуратура назвала "неналежне забезпечення судновласниками вимог охорони праці, життя і здоров"я екіпажів, зокрема недоукомплектовання засобами порятунку", повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «"У НП в Керченській протоці винен капітан порту Кавказ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі