середа, 05 грудня 2007 12:42

"Треба збільшити терміни повноважень президента і депутатів Росії"

Одна із з ініціатив ЛДПР, яку партія має намір реалізувати в майбутній Держдумі РФ, це впорядкування виборів, які, як вважає Жиріновський, зараз проходять дуже часто. Він пропонує збільшити терміни: президентський - до семи років, депутатський - до 6. Жиріновський також пропонує скасувати Раду Федерації і скоротити депутатський корпус до 200 чоловік.

"Якщо можна президента робити до 7 років, а депутатів до 6, щоб не було цього - вибори, вибори. Вибори раз на два роки. Вибрати парламент на 6 років, через два роки вибрали всі органи місцевого самоврядування - а парламент всю вертикаль: і краєві думи, і міські, і районні. І через два роки на 7 років вибрали президента - все, вибори три рази за 7-річний період", - сказав Жиріновський.

При цьому він підкреслив, що "ніколи ніякого третього терміну для президента". "Сержант - Сєрьога повинен забути вже це слово - третій термін", - сказав Жиріновський, апелюючи до самоуявлення з нинішнього рекламного передвиборного ролика голови Ради Федерації Сергія Міронова - "гвардії старший сержант запасу ВДВ і колишній геолог Сєрьога Міронов".

Жиріновський також пропонує скасувати Раду Федерації, яка "взагалі не потрібна", а депутатських корпус Держдуми скоротити до 200 чоловік. "Багато депутатів не хочуть працювати, їм просто потрібний мандат", - пояснив він. За його словами, треба також скоротити, як мінімум в два раза, апарат Держдуми, який зараз, за його даними, перевищує 2 тисячі чоловік.

Крім того, вважає Жиріновський, адміністративний пристрій країни також потребує коректування. "Ми повинні перейти до краєвого ділення - створити 50 країв з населенням по 3 млн. чоловік в кожному", - підкреслив Жіріновській. "Якщо населення буде менше, то регіон буде самодостатнім", - додав він.

Жиріновський також заявив, що має намір взяти участь в майбутніх президентських виборах. "13 грудня пройде з"їзд ЛДПР з висуненням кандидата, на ці вибори ми підемо під двома гаслами: "Заспокоїмо всіх" і "За все відповісте", - повідомив лідер партії, повідомляє Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «"Треба збільшити терміни повноважень президента і депутатів Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі