понеділок, 26 листопада 2007 15:27

"Тільки "Єдина Росія" потрапить в Держдуму"

Тільки одна політична партія - "Єдина Росія" - потрапляє в Держдуму п"ятого скликання, згідно з даними опитування росіян 17-18 листопада, повідомив в понеділок гендиректор ВЦВГД Валерій Федоров.

За єдиноросів, за даними дослідження, готові проголосувати 55,6% респондентів. Близькі до подолання мінімального семипроцентного бар"єру КПРФ - 5,8%, "Справедлива Росія" - 4,9%, ЛДПР - 4,8%.

Решта "всіх партій набирає близько 1% або менше", - сказав Федоров на прес-конференції в Москві.

За його словами, інтрига майбутніх виборів полягає в тому, яким буде рівень явки, а також в тому, скільки голосів виборців отримає "Єдина Росія". Останнє, на його думку, обумовлено заявою президента про те, що голосування за "Єдину Росію" він розглядатиме як рівень довіри йому особисто.

Понеділок, 26 листопада, є згідно із законом останнім днем перед голосуванням, коли можлива публікація соцопитувань про політичні вподобання росіян.

Всеросійське опитування ВЦВГД проведене 17-18 листопада 2007 року. Опитані 1,6 тисячі осіб в 153 населених пунктах в 46 областях, краях і республіках Росії. Статистична похибка не перевищує 3,4%.

ВЦВГД в понеділок також опублікував результат прогнозу своїх фахівців щодо грудневих виборів. Згідно з цим дослідженням, семипроцентний бар"єр подолають чотири партії: "Єдина Росія" з показником 62,1%, друге місце займе КПРФ - 12,2%, третє ЛДПР - 8,0%, четверте "Справедлива Росія" - 7,0%. Решту партій набирають менше 3% голосів. Вірогідність явки на вибори складає 53,6%, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «"Тільки "Єдина Росія" потрапить в Держдуму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі