четвер, 16 серпня 2007 14:50

"Талібан" опублікував інструкцію по веденню бойових дій

"Талібан" вперше опублікував керівництво по веденню бойових дій, де розповідається про те, як влаштовувати засідки, організовувати шпигунські мережі і вести партизанську боротьбу проти коаліційних військ в Афганістані. 144-сторінкова книга "Військова підготовка моджахеда" - докладний "самовчитель", що стосується самих різних питань: від тактики і озброєння до створення тренувальних таборів і шпигунства.

На обкладинці зображено два схрещені мечі і Коран - герб поваленого уряду талібів Ісламського Емірату Афганістан.

Книга написана на мові пушту і "незабаром стане доступна польовим командирам в Афганістані і прилеглих до нього районах Пакистану".

"Це перша публікація такого роду, і вона свідчить про значний рівень організації", - пояснює бригадир Махмуд Шах, відставний офіцер розвідки, що відповідав за забезпечення безпеки в племінних районах країни.

Минулого року "Талібан" видав книгу кишенькового формату з кодексом поведінки для своїх послідовників. У ній терористи-смертники називалися "Ракетами Омара" - духовного лідера талібів мулли Омара. У виданні приводилися правила, яких необхідно дотримуватися в повсякденному житті, пише The Daily Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «"Талібан" опублікував інструкцію по веденню бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі