вівторок, 09 вересня 2008 13:38

"США створили небезпечний прецедент, надавши Грузії допомогу у війні"

США, надавши допомогу Грузії по перекиданню військовослужбовців з Іраку, в республіку створили прецедент співучасті в озброєному конфлікті на стороні Тбілісі, заявив на брифінгу у вівторок заступник начальника Генштабу Збройних сил РФ генерал-полковник Анатолій Ноговіцин.

"Грузинське керівництво прийняло вирішення про відклик свого військового контингенту з Іраку і звернулося до США з проханням про його перекидання до Грузії. США, надавши подібну допомогу, створили прецедент співучасті в збройному конфлікті на стороні Грузії", - сказав Ноговіцин на брифінгу з послами і військовими аташе більше 100 іноземних держав.

За його словами, в результаті стрімкого просування російських військ по Південній Осетії, грузинське керівництво охопили панічні настрої, повідомляє РІА Новости.

"Політичне і військове керівництво Грузії втратило усіляку здатність керувати ситуацією, а Саакашвілі дійшов до того, що попросив американців надати йому літак, щоб покинути Грузію", - не без іронії відзначив генерал.

"Близько 50 грузинських танків так швидко відступали з Цхинвалі, що були прийняті грузинською стороною за російську бронетехніку", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"США створили небезпечний прецедент, надавши Грузії допомогу у війні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі