пʼятниця, 23 листопада 2007 08:35

"Сповідь дітей Голодомору" зняли на Дніпропетровщині

"Сповідь дітей Голодомору" зняли на Дніпропетровщині
 Фільм "Сповідь дітей Голодомору" жителя Нікополя Дніпропетровської області Анатолія Носенко був презентований у четвер, 22 листопада, у Дніпропетровській облдержадміністрації.

Як відзначив під час зустрічі з головою облдержадміністрації Віктором Бондарем автор фільму, кінострічка містить відомості тих жителів Дніпропетровського регіону, які в дитячому і підлітковому віці пережили події 1932-1933 років.

В ході роботи над фільмом автори опитали сотні очевидців, які поділилися спогадами про ті страшні часи. "Найскладніше було умовити людей говорити, багато хто відмовлявся, але потім коли люди все ж розповідали, дотик до цих гірких спогадів вражає. Було морально важко працювати", - відзначив Носенко.

Під час презентації фільму Бондар заявив, що він сприятиме поширенню кінострічки. Копії фільму "Сповідь дітей голодомору", за словами керівника області, передадуть навчальним і культурним установам Дніпропетровської області, а також покажуть на місцевих телеканалах.

"Свідоцтва очевидців про ті страшні часи геноциду українського народу надзвичайно важливі, це історія нашого краю. Тому я дуже вдячний авторам фільму, які за власним бажанням, зробили величезну пошукову, операторську, режисерську роботу. Такі люди гідні пошани і я, з свого боку, зроблю все можливе для того, щоб їх підтримувати", - відзначив Бондар, повідомляє Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «"Сповідь дітей Голодомору" зняли на Дніпропетровщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі