пʼятниця, 12 жовтня 2007 18:33

"Союз" пристикувався до МКС

Корабель "Союз ТМА-11" з екіпажем 16-ої експедиції МКС пристикувався до космічної станції. Стиковка пройшла в штатному автоматичному режимі, переходу на ручне управління не було потрібно.

На станцію прибули командир екіпажа американська астронавтка Пеггі Уїтсон, російський космонавт Юрій Маленченко і перший космонавт Малайзії Шейх Мушафар Шукор.

Уїтсон і Маленченко проведуть на орбіті півроку. Шукор повернеться на Землю 19 жовтня, разом з екіпажем 15-ої експедиції МКС Федором Юрчихіним і Олегом Котовим.

Пеггі Уїтсон стане першою жінкою на чолі експедиції МКС. Вона прийме повноваження командира від Федора Юрчихіна на спеціальній церемонії 19 жовтня, розповів керівник прес-служби російського Цупа Валерій Линдін.

В неділю 14 жовтня екіпажі 15-ої і 16-ої експедицій проведуть тренування по аварійному покиданню МКС. За словами Линдіна, такі тренування обов"язково проходять після прибуття нового екіпажа.

"Союз ТМА-11" стартував з космодрому Байконур 10 жовтня. У польоті до МКС корабель провів дві доби, за цей час він 34 рази облетів навколо Землі, передає РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «"Союз" пристикувався до МКС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі