середа, 05 грудня 2007 18:27

"Саркозі вів нечесну передвиборчу боротьбу. 2012 року буде реванш"

"Саркозі вів нечесну передвиборчу боротьбу. 2012 року буде реванш"
Сеголен Руаяль, кандидат на пост президента Франції від Соціалістичної партії Франції, яка програла президентські вибори в травні 2007 року Ніколя Саркозі, збирається узяти реванш в 2012 році. Про це вона пише в своїй книзі "Моя найкрасивіша історія - це ви".

"Само собою зрозуміло, я жахливо страждала, як і ви, від поразки. Коли-небудь я хочу відзначити наш реванш", - звертається вона до своїх виборців в своїй 330-сторінковій роботі, що з"явилася в середу на полицях книжкових магазинів Франції.

У новій книзі екс-кандидат в президенти Франції називає причини своєї поразки і звинувачує в цьому керівництво своєї партії і себе, оскільки, за її словами, "на той момент їй не вистачило хватки".

На думку Руаяль, соратники по Соціалістичній партії, зокрема її колишній громадянський чоловік Франсуа Олланд, недостатньо підтримували свого кандидата в президенти. За її словами, її супутник "дивився здалеку на кампанію", хоч і "не говорив нічого поганого".

Недолік взаєморозуміння і підтримки і стали причиною розставання політиків відразу після завершення президентської гонки, відзначає Сеголен Руаяль.

У книзі дісталося і суперникові Руаяль - кандидатові від правоцентристської партії "Союз за народний рух" (UMP) Ніколя Саркозі, яки здобув перемогу на президентських виборах, якого вона звинуватила в нечесному веденні боротьби і превалюючій присутності в ЗМІ під час кампанії.

Цікаво, що автор книги повідомляє про раніше невідомий факт: між двома турами виборів Руаяль самостійно збиралася заручитися підтримкою третього кандидата, центриста Франсуа Байру, запропонувавши йому пост прем"єр-міністра в її уряді. Політик навіть прийшла до нього додому, проте той не відкрив їй двері. У зв"язку з цим Руаль іронічно порівнює Байру з "закоханим, який побоявся ризикованого адюльтера".

Що стосується колишнього громадянського чоловіка Руаяль, голови Соціалістичної партії Олланда, він, відповідаючи на критику Руаяль, звинуватив її в спробі звалити свою провину на інших.

"Ні до чого звалювати відповідальність на інших. Необхідно подивитися на те, що можна було зробити краще, відповідно до своєї ролі і посади", - сказав він журналістам в середу.

За його словами, Руаяль самій не вистачило згуртованої роботи з партією.

"Якщо з цього і можна винести урок на майбутнє, так це необхідність в більшій взаємодії в тому, що стосується ідеології і програми, а також людському і міжособовому плані", - сказав Олланд.

Перемога "лівих" неможлива без "колективних дій, ясної стратегії, зрозумілої всій партії", відзначив глава соціалістів, маючи на увазі односторонній крок Руаяль, яка намагалася запропонувати Байру пост прем"єра без відома партії.

Відповідаючи на питання, чи дізнався він щось нове з книги своєї екс-дружини, Олланд відповів, що "завжди в книгах можна дізнатися щось нове, інакше бібліотеки б не були заповненими". РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «"Саркозі вів нечесну передвиборчу боротьбу. 2012 року буде реванш"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі