понеділок, 19 листопада 2007 10:50

"Саакашвілі оголосив війну США"

 У понеділок опозиційні кандидати в президенти Грузії на дострокових виборах 5 січня відкривають виборчі кампанії. Це стало можливим після відміни 16 листопада режиму надзвичайного стану. Тим часом лідер лейбористів Шалва Нателашвілі заявив, що влада планувала його фізично усунути, а кандидат від об"єднаної опозиції на пост прем"єр-міністра Саломе Зурабішвілі заявила, що президент Михайло Саакашвілі "оголосив війну США".

Від опозиції мають намір балотуватися Льован Гачечиладзе, керівник "Нових правих" Давид Гамкрелідзе, лідер "Партії майбутнього" Георгій Маїсашвілі і лейборист Шалва Нателашвілі, а також бізнесмен Бадрі Патаркацишвілі.

Лейбористи спочатку входили у Національну раду опозиції, що об"єднувала 10 партій і рухів. Проте вимушено "відбрунькувалися" після розгону мітингів 7 листопада. Висунення лейбористами власного кандидата було вимушеною мірою. Таким чином створювався імунітет для їх лідера.

Сам Шалва Нателашвілі обіцяє найближчими днями провести брифінг і розповісти всьому світу про те, що сталося  з ним 7 листопада. Він розповів, що був змушений кілька днів ховатися за межами Тбілісі після того, як отруївся під час застосування спецназом сльозоточивого газу на проспекті Руставелі.

Він сказав, що інші претенденти від опозиції на пост президента для нього "колеги", а "ворогом і конкурентом" є чинний глава держави Михайло Саакашвілі.

Шалва Нателашвілі запевняє, що його врятували американці. З підпілля він писав послові США в Грузії Джону Теффту, просив порятунку для своєї сім"ї і самого себе. Американський дипломат, як вважає лідер лейбористів, підключив Білий дім, звідки телефонували у Тбілісі Михайлу Саакашвілі і веліли залишити Шалву Нателашвілі у спокої, повідомляє "Взгляд".

Зараз ви читаєте новину «"Саакашвілі оголосив війну США"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі