четвер, 07 жовтня 2010 11:46

"Русскому блоку" муляє очі українська гімназія в Криму

"Русскому блоку" муляє очі українська гімназія в Криму
Депутати Сімферопольської міськради від "Російського блоку" у відкритому зверненні до мера міста Геннадія Бабенка висловили своє невдоволення тим, що бажаючих навчатися російською мовою не беруть в Сімферопольську українську гімназію.

У зв'язку з цим представники "Блоку" вимагають створення в гімназії класів з російською мовою навчання.

Нагадаємо, українська гімназія ще кілька років тому не мала навіть свого приміщення. Але в 2007 році вона переїхала в нову будівлю з басейном, тренажерним залом, комп'ютерними класами.

Саме цей факт і викликав невдоволення кримських політиків. Вони обурені тим, що саме через такі комфортні умовм діти змушені йти навчатися українською мовою, навіть якщо вони того не бажають.

У зв'язку з цим політики вимагають скасувати український статус гімназії, а також кількох шкіл, де навчання йде українською мовою. Таких у Криму лише сім проти шести сотень російськомовних.

Ідею ліквідації статусу українських шкіл підтримують і на рівні Верховної Ради Криму. Депутат від "Русского Блока" Олег Слюсаренко ще місяць тому озвучив ідею переходу навчання сімферопольської гімназії на російську мову.

"Вважаю, що українська гімназія стала символом лизоблюдства кримської влади перед Києвом", - заявив депутат радіо BBC.

Він упевнений, що вже в наступному році викладання в цій школі буде здійснюватися російською мовою. Більш того, цю ідею в пресі вже підтримала і міністр освіти в уряді Криму Віталіна Дзос. Вона вважає неправильним заздалегідь визначати мову навчання в школах автономії.

За матеріалами ВВС
Зараз ви читаєте новину «"Русскому блоку" муляє очі українська гімназія в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі