пʼятниця, 14 грудня 2007 20:26

"Розумна" ручка дозволяє запам"ятовувати і читати написане автором

Американська компанія Livescribe почала виробництво "розумних ручок", які повинні стати "перехідною" ланкою між комп"ютером і папером.

Ручка Smartpen забезпечена не тільки пером, але і відеокамерою, мікрофоном, навушниками і дисплеєм. Smartpen "запам"ятовує" написане на спеціальному "розумному папері" і дозволяє легко перегнати його на жорсткий диск комп"ютера і перетворити в друкарський текст. Вона також здатна "читати" раніше написане, наговорюючи (через навушники) текст авторові.

Більш того, ця технологія дозволяє революціонізувати і багато інших рутинних операцій. Так, за допомогою Smartpen можна писати замітки на візитних картках, виготовлених з "розумного паперу". Коли користувач бере чужу візитку в руки і робить на ній якусь замітку "розумною ручкою", то Smartpen самостійно зв"язується з комп"ютером, який відправляє персоні, чиї координати вказані на візитці, електронний лист з текстом зробленої замітки, використовуючи адресу, надруковану на візитній картці.

"Розумна ручка" також є універсальним довідковим пристроєм. З її допомогою нині можна отримувати визначення термінів (висвічуються на моніторі) - для цього досить написати питання на "розумному папері". Теоретично ця технологія дозволить переводити іноземні слова, проводити арифметичні числення і т.п. Крім того, ручку можна використовувати як диктофон.

Компанія Livescribe планує випустити "розумну ручку" на ринок вже в січні 2008 року. Її вартість нині складає $200, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «"Розумна" ручка дозволяє запам"ятовувати і читати написане автором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі