четвер, 10 липня 2008 14:04

"Розширення НАТО руйнує систему безпеки в Європі"

Розширення НАТО веде до фрагментації єдиного простору безпеки в Європі і девальвує принцип, що стосується неприпустимості зміцнення власної безпеки в збиток безпеки інших.

"Розширення альянсу не укріплює колективний підхід, а напроти, веде до фрагментації єдиного простору безпеки в Європі. Крім того, прийом в НАТО нових членів девальвує ключовий принцип, що полягає в основі концепції неподільності безпеки, - не укріплювати власну безпеку в збиток безпеки інших", - заявив офіційний представник МЗС РФ Андрій Нестеренко у зв"язку з підписанням протоколів про приєднання Албанії і Хорватії до НАТО.

"Наше відношення до розширення НАТО незалежно від його географічного вектора залишається незмінним - в умовах відсутності зовнішньої військової загрози і незавершеності процесу трансформації альянсу воно не є адекватною реакцією на сучасні виклики, не укріплює безпеку ні нових членів, ні НАТО, ні Європи в цілому", - підкреслив Нестеренко.

Він виразив переконання в тому, що природа нових погроз і ризиків безпеки, що "змінилася, - міжнародний тероризм, організована злочинність, розповсюдження зброї масового знищення, торгівля наркотиками - вимагає об"єднання комплексних зусиль всіх держав і міжнародних організацій", повідомляє Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «"Розширення НАТО руйнує систему безпеки в Європі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі