вівторок, 27 листопада 2007 10:39

"Розміщення американської ПРО у Європі - провокація проти Росії"

Колишній прем"єр-міністр Чехії Мілош Земан вважає розміщення систем ПРО США в Східній Європі "зайвою провокацією, спрямованою проти Росії". При цьому екс-прем"єр Чехії сумнівається в тому, що радар системи ПРО США, розміщений у Чехії, зможе захистити Вашингтон від ракет, запущених Іраном і Північною Кореєю. "Аргументи на цю тему вважаю недорікуватими", – наголосив Мілош Земан. Колишній прем"єр-міністр Чехії вважає, що рішення про розміщення на території країни радара ПРО США має ухвалюватися на референдумі.

"Справжньою метою радарної бази є її націлювання на Російську Федерацію", – впевнений Мілош Земан. На його думку, головне завдання радара ПРО США в Чехії полягає в стеженні за випробуваннями російських балістичних ракет.

Глава МЗС Росії Сергій Лавров, виступаючи увечері 26 листопада в американському місті Аннаполісі, заявив, що шанси щодо досягнення компромісу зі США у питаннях ПРО знижуються, повідомляє РИА "Новости".

"Ми запланували ще одну зустріч. Все-таки спробуємо ще раз вийти на спільне розуміння з цього питання", – повідомив Сергій Лавров. Глава МЗС Росії вказав на "істотний відкат" від тих домовленостей, які раніше вдалося досягти Москві з Вашингтоном у питаннях ПРО. За матеріалами Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «"Розміщення американської ПРО у Європі - провокація проти Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі