понеділок, 19 листопада 2007 14:25

"Росія повинна надавати обов"язкове житло мігрантам"

Мер Москви Юрій Лужков пропонує внести зміни до закону про міграцію, який передбачає реєстрацію мігрантів за місцем роботи та обов"язкове надання їм житла. За словами Лужкова, чинний закон про міграцію "певну користь приніс": "Система обліку дозволила у декілька разів збільшити кількість тих, хто приїжджає працювати, і врахувати, де вони розміщуються". Удвічі підвищилася ефективність роботи з незаконними мігрантами.

Але потрібно документ покращувати: "По-перше. Нам потрібно стільки мігрантів, скільки вимагає економіка міста та країни. По-друге. Реєстрація повинна бути не в цілому по регіону, а по тому місцю, де мігрант працює і живе".

Столичний мер впевнений, що питання нормального розміщення мігрантів важливе: "Нас дуже хвилює, що сьогодні багато з тих, хто користується роботою цих людей, не забезпечує їх нормальними соціальними умовами".

Вирішення цієї проблеми також сприятиме поліпшенню образу Росії за кордоном. "Якщо вони будуть забезпечені робочими місцями, соціальними умовами, задовільною зарплатою, тоді мігрант повертатиметься до себе через 90 днів і буде говорити про країну з повагою", - сказав Лужков. За його словами, рішення цих питань також дозволить зняти певне роздратування у корінних жителів відносно приїжджих.

Президент РФ Володимир Путін погодився з необхідністю вдосконалення законодавства, повідомляє NEWSLAND.

Зараз ви читаєте новину «"Росія повинна надавати обов"язкове житло мігрантам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі