четвер, 28 лютого 2008 08:31

"Росія не є загрозою для світу"

Американський президент Джордж Буш заявив, що Росія не являє загрози світові, і повторив, що створювана США система протиракетної оборони (ПРО) не націлена на Росію.

"Росія не є загрозою для світу", – заявив Буш у середу в Білому домі після завершення переговорів з прем"єр-міністром Чехії Міреком Тополанєком.

За словами президента США, американська ПРО є "системою для відбиття загроз, які виникатимуть у 21 столітті".

"Люди питають, чи спрямована вона (система ПРО) проти Росії? Чи є вона антиросійською системою? Відповіддю є, що, звісно ж, ні", – заявив Буш, за словами якого, "система, яку ми створюємо, буде здатна протистояти одному, двом, трьом типам ракет, що наближаються, і Росія подібну систему зможе подолати".

При цьому він наголосив, що США хочуть зробити систему "ефективною, інтегрованою і всеосяжною".

"Для Росії є цікава можливість реалізувати переваги такої системи, розповсюдивши радарний охват на свою країну, оскільки вони (росіяни) піддаватимуться такій самій загрозі з боку радикалізму, як і ми", – сказав глава Білого дому.

"Загрозою для світу є режими, які сповідують екстремістську ідеологію і можуть володіти технологіями для запуску (ракет) проти нас, хто любить свободу", – заявив Буш, повідомивши, що США і Чехія мають твердий намір завершити роботу над угодою про розміщення радара американської ПРО на чеській території.

"Є воля для того, щоб це було зроблено", – наголосив президент США, за словами якого США і Чехія "близькі" до такої угоди.

Тополанєк також висловив упевненість в тому, що США і Чехія "дуже скоро" завершать роботу над угодою щодо ПРО.

При цьому ні Буш, ні Тополанєк не назвали очікувані терміни укладення такої угоди.

США хочуть розмістити елементи своєї системи в Польщі і Чехії, мотивуючи це ракетною загрозою з боку Ірану. Росія виступає категорично проти цього, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «"Росія не є загрозою для світу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі