субота, 19 січня 2008 13:17

"Росія не може прийняти аргументи США в Європі"

У разі розгортання третього позиційного району ПРО США в Європі вперше на території Європи, поблизу російських меж, з"явиться компонент "стратегічної сили США", заявив в суботу замглави МЗС РФ Сергій Кисляк.

"Американці продовжують переконувати нас в необхідності цього (розгортання об"єктів ПРО). Їхні аргументи не є для нас серйозним аргументом", - сказав Кисляк, виступаючи в Москві на науковій конференції "Національна безпека Росії на сучасному етапі".

За словами дипломата, Росія і США продовжують переговори з питань розгортання третього позиційного району ПРО США. "Ми ведемо багатопланову роботу", - відзначив замміністра.

Він заявив, що вихід Сполучених Штатів з Договору по ПРО, відмова від ратифікації договору СНВ-2 і деякі інші кроки свідчать про те, що знову, як і за часів холодної війни стабільність і передбаченість в стратегічній сфері в світі може опинитися під питанням.

США мають намір розвернути елементи своєї системи в Польщі і Чехії, мотивуючи це ракетною загрозою з боку Ірану. Москва вважає аргументи США непереконливими і розцінює розміщення елементів протиракетної оборони поблизу російської межі як загрозу своїй національній безпеці.

Вашингтон планує розмістити десять ракет-перехоплювачів в Польщі і станцію радіолокації в Чехії. Перша з десяти ракет ПРО може бути поставлена на бойове чергування в Європі вже до 2011 року, повномасштабне розгортання всіх десяти, можливо, буде завершено до 2013 року, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «"Росія не може прийняти аргументи США в Європі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі