четвер, 28 серпня 2008 17:02

"Росія була вимушена визнати Південну Осетію та Абхазію"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко направив в четвер послання президентові Росії Дмитру Медведєву, в якому висловився за консолідовану позицію ОДКБ по Південній Осетії та Абхазії, а також завірив в союзницькому ставленні до Росії, повідомляє офіційний сайт глави білоруської держави.

Росія 26 серпня визнала незалежність Абхазії та Південної Осетії. Це відбулося після агресії Грузії відносно Південної Осетії, коли, за даними південноосетинської влади, загинули 2100 осіб.

"У ситуації, що склалася, у Росії не було іншого морального вибору, окрім як підтримати звернення народів Південної Осетії та Абхазії про визнання їхнього права на самовизначення відповідно до основоположних міжнародних документів", - йдеться, зокрема, в листі Лукашенко.

"Глава білоруської держави висловив думку про доцільність винесення даного питання на розгляд Ради колективної безпеки ОДКБ, проведення якої заплановане на 5 вересня 2008 року, і ухвалення консолідованої позиції держав-учасників", - повідомляє прес-служба білоруського лідера.

"Президент (Лукашенко) завірив, що Республіка Білорусь залишається надійним і послідовним союзником Росії", - йдеться в документі, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «"Росія була вимушена визнати Південну Осетію та Абхазію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі