середа, 24 жовтня 2007 13:30

"Російська газета" опублікувала список екстремістської літератури

"Російська газета" опублікувала список літератури, яка за рішенням судів була визнана екстремістською і заборонена до публікації і розповсюдження на території Росії.

Список надає Федеральна реєстраційна служба РФ. Робота з його складання ведеться разом з Генпрокуратурою, ФСБ, міліцією і судами. Література визнається забороненою відповідно до закону "Про протидію екстремістській діяльності".

У нинішній список, що складається з 16 пунктів, потрапили книга "Крізь призму ісламу" під авторством Абд-аль Хаді ібн Алі, газета "Я росіянин. Нижнє Поволжя", що вийшла в 2005 році, а також "Російське Забайкалля" за вересень 2006 року.

Крім того, в розряд екстремістських потрапили брошури "Російська держава", "Держава - це ми", "Каббала", "Каббала - 2", "Правда про походження Ісуса Христа і Діви Марії", "Російський народ і Конституція РФ", "Це повинен знати Росіянин", "Що робити...". Всі ці матеріали були опубліковані в також забороненій газеті "Вістка" під авторством Вострягова.

Крім цього заборонено дві брошури "Саринь на кичку" і "Язичество: захід і світанок", які були опубліковані Добровольськім у ВАТ "Будинок друку - ВЯТКА".

Відповідно до закону екстремісткими визнаються праці ідеологів фашизму, публікації, " що реабілітовують національну або расову перевагу або злочини, направлені на знищення якої-небудь етнічної, соціальної, расової, національної або релігійної групи".

Нагадаємо, складання списку забороненої літератури введене указом президента РФ Володимира Путіна. Раніше опублікувати перелік заборонених матеріалів "Російській газеті" доручив прем"єр-міністр Віктор Зубков.

Зараз ви читаєте новину «"Російська газета" опублікувала список екстремістської літератури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі