середа, 13 лютого 2008 10:15

"Репортери без кордонів" стурбовані погіршенням становища журналістів у Росії та Зімбабве

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" оприлюднила свою доповідь про свободу преси в світі в 2007 році.

Правозахисники назвали 2007 рік "особливо важким для журналістів у країнах з авторитарним режимом". "Глави демократичних держав обмежуються загальними словами, коли мова заходить про порушення свободи слова в таких країнах, як Росія і Китай. Ніхто з них не може встояти перед холодним поглядом президента Путіна в дискусії про права людини в Чечні або в розмові про убитих за час його перебування у владі російських журналістах", - вважають правозахисники.

На презентацію доповіді були запрошені журналісти тільки двох країн - Росії та Зімбабве: правозахисники визнали, що свобода преси в цих країнах наражається на найбільшу небезпеку. Росію на заході представляла кореспондентка журналу The New Times Наталія Морар, якій в грудні 2007 року було відмовлено у в"їзді в РФ.

Серед грубих порушень прав журналістів у доповіді зазначені: закриття "Нової газети в Самарі" і кримінальне переслідування її головного редактора Сергія Курт-Аджієва, зміна керівництва в Російській службі новин, припинення віщання російською мовою радіостанції ВВС, а також викрадення й побиття співробітників телеканалу "Рен ТВ" в Інгушетії, повідомляє NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «"Репортери без кордонів" стурбовані погіршенням становища журналістів у Росії та Зімбабве». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі