середа, 20 жовтня 2010 17:25

"Регіонал" вимагає закрити львівський ресторан "Криївка"

"Регіонал" вимагає закрити львівський ресторан "Криївка"

Народний депутат від Партії регіонів Олег Царьов звернувся із запитом до керівництва України та міністра культури і туризму з проханням відреагувати на роботу ресторану "Криївка" у Львові, який "розпалює міжетнічну ненависть".

"Я зробив запит на ім'я президента України, прем'єр-міністра і Горбаля (голова Львівської облдержадміністрації Василь Горбаль), щоб вони перевірили відповідність виконання Конституції (на прикладі діяльності "Криївки") ... Крім того, сьогодні я збираюся передати депутатський запит міністра культури і туризму Михайлу Кулиняку ", - сказав О. Царьов.

За його словами, діяльність такого ресторану, де при вході "хлопець з німецьким автоматом" суворо запитує "Москалі є?", спрямована на розпалювання міжетнічної ненависті, що суперечить Конституції.

"Я вважаю, що цей ресторан повинен бути закритий, аж до порушення кримінальної справи ... Не можна видавати ліцензії таким закладам", - висловив думку депутат.

"Криївка" - ресторан у Львові, відкритий у вересні 2007 року. Розташований в історичному центрі міста, на площі Ринок напроти Ратуші. Інтер'єр ресторану є стилізацією криївки (землянки) ОУН-УПА періоду Великої Вітчизняної війни - на стінах висить зброя і різні національні артефакти, при бажанні можна постріляти в стелю холостими патронами з деяких видів зброї часів війни.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" вимагає закрити львівський ресторан "Криївка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі