четвер, 21 лютого 2008 13:54

"Рататуй" - найкращий фільм року на думку Forbes

"Рататуй" - найкращий фільм року на думку Forbes
Мультфільм Рататуй очолив десятку найкращих фільмів минулого року, складену редакцією авторитетного американського видання Forbes.

Свій рейтинг журнал назвав "Дійсно кращі фільми року". Друге місце у списку зайняв триллер "Ультиматум Борна", а на третьому опинився ще один мультфільм "Симпсони" в кіно.

Також в рейтинг потрапили картини "Гарі Поттер" і "Орден Фенікса", "Трохи вагітна", "Міцний горішок 4.0", "Людина павук - 3", "Зачарована", "Трансформери" і "Шрек-3".

При складанні рейтингу враховувалося кілька критеріїв: касові збори в Америці і за кордоном, а також відгуки професійних критиків кіно. Редакція склала всі ці показники разом, внаслідок чого переможцем виявився мультфільм про щурика-гурмана Ромі "Рататуй".

Картина вийшла в прокат 29 червня 2007 року і відтоді принесла своїм творцям понад  $620 млн. За цей час стрічка також отримала безліч нагород: Золотий глобус, премію Британської кіноакадемії і Асоціації аніматорів Америки, Золотий помідор та інші. Крім того, комедія номінована на премію Оскар, і, за всіма прогнозами фахівців, саме вона удостоїться нагороди цього року, повідомляє Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «"Рататуй" - найкращий фільм року на думку Forbes». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі