вівторок, 18 грудня 2007 11:47

"Путін запропонував Лукашенкові пост віце-президента Союзної держави"

Російський політолог і депутат Держдуми від "Єдиної Росії" Сергій Марков повідомив, що президент Росії Володимир Путін запропонував білоруському колезі пост віце-президента, у разі проголошення Союзної держави Білорусі та Росії. Проте Олександр Лукашенко відмовився, відзначив російський політолог.

"Він (Олександр Лукашенко), звичайно, хотів би бути президентом великої об"єднаної держави, і за Єльцина у нього були для цього всі реальні шанси. Але за Путина, за Медведєва таких шансів у нього немає. Відомо, що йому пропонувався і пост прем"єр-міністра, і віце-президента, але це його не задовольнило. Він хотів одночасно бути і прем"єр-міністром, і віце-президентом, тобто "паралельним президентом". Але Москва не готова піти на це. Отже це питання залишилося в підвішеному стані", - розповів в інтерв"ю БелаПАН Сергій Марков.

Експерт виразив надію, що "Росія і Білорусь знайдуть в собі політичну волю знов возз"єднатися в одну країну". "Залишаються такі базові чинники, як воля більшості громадян до максимальної співпраці аж до возз"єднання в одну країну, а також те, що це вигідно і тій, і іншій стороні", - вважає Сергій Марков, повідомляє Telegraf.by.

Зараз ви читаєте новину «"Путін запропонував Лукашенкові пост віце-президента Союзної держави"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі