середа, 05 грудня 2007 15:47

"Путін витягнув Росію з хаосу навіть без демократії"

Колишній керівник СРСР Михайло Горбачов сказав, що президент Володимир Путін "витягнув Росію з хаосу", так що йому "гарантовано місце в історії", не дивлячись на критику Заходу, що затверджує, що Путін задушив демократію. При цьому Горбачов визнає, що засоби масової інформації піддаються гонінням, а правила виборів йдуть врозріз з демократичними ідеалами, проте указує, що Путіна та інших російських лідерів часто невірно розуміють на Заході.

Горбачов дав інтерв"ю The Washington Post у вівторок в Гарвардському університеті, де бере участь в конференції з ядерної зброї. "Назрівають крупні зміни, зміни, які в Росії просуваються. Не всі розуміють ці складні моменти", - сказав він, відповідаючи на питання про суперечки між США та Москвою з таких питань, як протиракетна оборона, потужність російських військ в Європі та багато інших.

"Росія потребує своїх західних партнерів, - сказав він. - Але Росія не буде і не бажає бути молодшим партнером, молодшим братом, який поступає за наказом Заходу".

Горбачов і раніше давав зрозуміти, що підтримує Путіна, хоч і критикував деякі кроки, зроблені Путіном для консолідації влади. На погляд Горбачова, Путін врятував країну від спустошення, яке провів в ній Борис Єльцин: це його керівництво країною на посаді президента Росії з 1991 по 1999 рік примусило країну кинутися на всіх парах до капіталізму ціною колосальних економічних і соціальних потрясінь. "Тепер Росія переживає відродження, не перше в своїй історії, - сказав Горбачов. - І нам необхідно, щоб ви зрозуміли: ми знаходимося на півдорозі в своєму русі до вільної та повноцінно-демократичної держави", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «"Путін витягнув Росію з хаосу навіть без демократії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі