вівторок, 20 травня 2008 10:46

"Провина за те, що Іран сьогодні сильніший, лягає цілком на тандем Буш-Маккейн"

Джон Маккейн, обраний республіканцями США кандидатом в Білий дім, обрушився з різкою критикою на демократа Барака Обаму, свого можливого суперника на майбутніх виборах.

Вчора в Чікаго, рідному місті Обами, Маккейн заявив: "Сенатор Обама неодноразово заявляв, що збирається зустрітися з президентом Ірану без попередніх умов. Ця небезпечна позиція говорить про його недосвідченість і безрозсудну думку. На думку Маккейна, така зустріч лише підніме рейтинг іранського президента на міжнародній арені".

З Кентуккі, де у вівторок пройдуть чергові праймеріз демократів, Обама парирував:

"Провина за те, що Іран сьогодні сильніший, ніж був кілька років тому, лягає цілком на тандем Буш-Маккейн, що присвятив себе нескінченній війні в Іраку, замість того, щоб вирішити іранську проблему шляхом діалогу".

Праймеріз в Кентуккі і Орегоні - вирішальні для двох претендентів на Білий дім від демократів. За наявними даними, Барак Обама вже збирається оголосити себе переможцем - для цього йому не вистачає всього 17 голосів депутатів конгресу. У нього вище шанси на перемогу в Орегоні. А в Кентуккі вище шанси у його суперниці Хіларі Клінтон. Проте більшість аналітиків вважають, що Клінтон навряд чи вдасться випередити Обаму за числом делегатів, обраних на її підтримку на з"їзд Демократичної партії, що ухвалить рішення про свого кандидата в президенти США, повідомляє EuroNews.

Зараз ви читаєте новину «"Провина за те, що Іран сьогодні сильніший, лягає цілком на тандем Буш-Маккейн"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі