вівторок, 20 листопада 2007 16:41

"Процес підвищення цін на газ для України неминучий" - посол Німеччини

Україні в середньостроковій перспективі не вдасться уникнути підвищення до світового рівня цін на природний газ, що поставляється в країну, вважає посол Німеччини в Україні Рейнхард Шеферс.

"Мені здається, що в середньостроковій перспективі Україні не уникнути наближення цін на газ до тих цін, які діють на світовому рівні. Процес підвищення цін на газ є неминучим", - сказав він в ході організованої проектом "Телекритика" інтернет-конференції у вівторок.

Шеферс відзначив, що Україна в умовах дорожчання енергоресурсів, що імпортуються, повинна якнайшвидше наростити об"єми видобутку газу на території країни і знизити енергоємність економіки, а також збільшити використання альтернативних поновлюваних джерел енергії.

"Вам, напевно, відомо, що Україна використовує значно більше енергії для виробництва одного долара ВВП в порівнянні з країнами Заходу. Ця ситуація може бути змінена навіть в середньостроковій перспективі. Німеччина готова підтримати Україну в цьому", - сказав посол.

Шеферс відзначив, що негативні наслідки подорожчання природного газу, що імпортується, повинна нівелювати держава "продуманими заходами у сфері соціальної політики, оскільки це робиться у всіх країнах з ринковою економікою".

Росія в 2007 році поставляє до України природний газ за ціною $130 за 1 тис. куб. м на російсько-українськкому кордоні. Ціна поставок газу на 2008 рік поки не визначена, повідомляє Інтерфакс.
Зараз ви читаєте новину «"Процес підвищення цін на газ для України неминучий" - посол Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі