четвер, 21 серпня 2008 09:01

"ПРО в Польщі зменшить російський авантюризм щодо України"

США підписали угоду з Польщею про розміщення на її території американських об"єктів протиракетної оборони. Експерти констатують, що це зменшить зовнішньополітичну агресію Росії, зокрема, і щодо України.

Розміщення ПРО на території західних сусідів є для України позитивним кроком, вважає експерт Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії при українському МЗС Олександр Палій. Він відзначає, що зміцнення безпеки країн НАТО відбувається без загрози порушення територіальній цілісності України.

Також американські протиракетні станції біля українських меж відводять від країни агресію Росії. "Головні проблеми отримують Польща і Чехія. Окрім цього, в перспективі це сприятиме зменшенню російського авантюризму", - підкреслив Палій.

На його думку, після розміщення ПРО в Польщі і Чехії, російська сторона не наважиться відкрито вступати в конфронтацію з цими країнами.

Експерт переконаний, що тепер НАТО немає потребі використовувати українські станції радіолокацій протиракетної оборони в Мукачево і Севастополі. Олександр Палій також вважає, що США не пропонуватиме Україні розмістити на її території елементи протиракетної оборони. "ПРО передбачає розміщення і американського персоналу. А у нас це заборонено конституцією", - говорить експерт, повідомляє DeutscheWelle.

Зараз ви читаєте новину «"ПРО в Польщі зменшить російський авантюризм щодо України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі