пʼятниця, 23 листопада 2007 17:03

"Полоній, що отруїв Литвиненка, потрапив до Лондона з Росії"

Адвокати вдови екс-офіцера ФСБ Олександра Литвиненка Марини стверджують, що мають в своєму розпорядженні докази того, що радіоактивний елемент полоній-210, від отруєння яким помер Литвиненко, міг потрапити до Лондона тільки з Росії.

На прес-конференції в Лондоні, яка була присвячена річниці загибелі екс-офіцера ФСБ, адвокат Марини Литвиненко Луїза Крістіан, нагадавши, що британська влада підозрює у вбивстві Литвиненка бізнесмена Андрія Лугувого, стверджувала, що російська влада не провела належного розслідування.

Крістіан також підтвердила, що напередодні позов до уряду Росії був направлений до Європейського суду з прав людини. У позові Марина Літвіненко вимагає від російської влади узяти на себе відповідальність за смерть чоловіка й виплатити їй компенсацію.

"Ми стверджуємо, що це очевидно - і ми підготували експертний висновок відносно цього - що в наявності або активна співучасть, або потурання з боку Російської Федерації у вбивстві Олександра Літвіненка", - сказала адвокат.

Бізнесмен Борис Березовський, якого російський бізнесмен Луговий звинуватив у зв"язках з МІ-6 і назвав "найбільш правдоподібною версією" отруєння Литвиненка, розповів, що він "як друг Литвиненка" "піде до кінця, щоб дізнатися, хто саме вбив його", повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «"Полоній, що отруїв Литвиненка, потрапив до Лондона з Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі