понеділок, 14 січня 2008 18:26

"Після вступу України в НАТО Росія перегляне свої відносини з нею"

Після можливого вступу України в НАТО Російська Федерація переглядатиме свої відносини з нею, переконаний російською посол в Києві Віктор Черномирдін.

"Куди Україна хоче вступити, з ким вона хоче дружити, кого вона хоче любити - це її внутрішня справа. НАТО, ЄС - це ваш вибір. Будь ласка, вступайте, якщо вважаєте, що так потрібно. Ми просто пояснюємо: вступаєте в НАТО - ми будемо вимушені переглянути наші відносини. Оскільки Україна - найбільший наш сусід. І у нас дуже тісні зв"язки, зокрема, і в "чутливих" технологіях, політичних справах, щоб так просто віднестися до того, що Україна стане членом НАТО", - сказав він в інтерв"ю журналу "Україна", повідомляє прес-служба посольства РФ в Україні.

В.Черномирдін вважає, що Україна повинна чітко визначити причини для своєї можливої інтеграції до альянсу. "НАТО - це військовий блок. Я в Україні чую розмови: "НАТО - це клуб". Цікавий клуб... З ядерним озброєнням. Варшавський договір, який виник в протилежність НАТО, значить, не був клубом. І чому це раптом альянс став політичним клубом? Сьогодні говорять, що НАТО захищає від військової загрози держави, які в нього входять, розміщуючи на їхніх територіях військові бази. Тоді виникає питання: а що, хіба на Україну хтось нападає?", - відзначив він.

Посол Росії підкреслив, що його країна не хоче переглядати свої відносини з Україною. "Тому ми пояснюємо нашу позицію і можливі наслідки для України на всіх рівнях. Але ми не говоримо - не вступайте. Це - ваш вибір", - додав він, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Зараз ви читаєте новину «"Після вступу України в НАТО Росія перегляне свої відносини з нею"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі