понеділок, 11 серпня 2008 14:30

"Після Грузії Росія візьметься за Україну"

Колишній держсекретар США Річард Холбрук заявив, що Росія напала на Грузію, бажає повалити її уряд, а рухає нею особиста ненависть до президента Грузії Михайла Саакашвілі. На думку Холбрука, наступною метою для російського прем"єр-міністра буде Україна.

Як повідомляє "Грузія Online", за словами Холбрука, Росія давно намагається відокремити Абхазію і Південну Осетію від Грузії. Росія, на його думку, спровокувала Грузію і все приурочила до Олімпійських ігор.

"Нікому не потрібна холодна війна, але Росія вторглася в іншу, суверенну країну. Особисто я залишився здивований, коли Джордж Буш обійняв Володимира Путіна і таким чином поздоровався на Олімпійських іграх. Після цього, коли Буш і перша леді аплодували американській команді, Путін сидів", - підкреслив Холбрук.

За його словами, Саакашвілі є найбільш прозахідним і найдемократичнішим лідером в регіоні, після країн Прибалтики. "Це трагедія історичних пропорцій", - заявив Холбрук.

На питання, чи можливо, щоб конфлікт прийняв регіональні масштаби, Річард Холбрук відповів: "Не думаю, щоб переросло в регіональний конфлікт і Україна вплуталася у війну, проте наступною метою для Володимира Путіна буде Україна, але там стільки він не посміє, оскільки Україна - 50 мільйонів, а Грузія - 5 мільйонів, (мається на увазі чисельність населення) і інші відносини", повідомляє Лігабізнесинформ.

Зараз ви читаєте новину «"Після Грузії Росія візьметься за Україну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі