Ексклюзиви
четвер, 20 грудня 2007 14:21

"Підхід США до Росії треба зробити більш жорстким"

Кандидат в президенти США сенатор-республіканець Джон Маккейн зажадав зробити підхід США до Росії більш жорстким, російські політологи вважають цю заяву передвиборним ходом.

"Я давно б вже дав набагато жорсткішу відповідь панові Путіну. Я серйозно розглянув би питання про те, щоб заявити про необхідність для "великої вісімки" більше не запрошувати його на їхню наступну зустріч", - заявив Маккейн в середу в інтерв"ю газеті "Бостон геральд".

Американський сенатор дав зрозуміти, що не згоден із заявою президента США Джорджа Буша, який після першої зустрічі з Путіним повідомив, що заглянув в очі своєму російському колезі і переконався, що може йому довіряти.

"Я дивився в його очі і бачив три букви - "к", "г" і "б", - заявив Маккейн, додавши, що американська адміністрація упустила можливість поліпшити відносини з Росією в роки президентства Бориса Єльцина.

"Ми можемо дивитися на еру Єльцина як на період упущених можливостей", - сказав сенатор.

У своєму інтерв"ю він назвав першого віце-прем"єра РФ Дмитра Медведєва, висунутого кандидатом на пост президента, "маріонеткою" Путіна.

Коментуючи ці вислови, російський політолог, заступник директора Інституту США і Канади Віктор Кременюк заявив, що вони є як віддзеркаленням певних настроїв в американському суспільстві, так і передвиборним прийомом, розрахованим на ту частину виборців, підтримкою яких Маккейн поки не користується, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «"Підхід США до Росії треба зробити більш жорстким"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути