субота, 29 березня 2008 10:41

"Пензенські сектанти" виходять на поверхню: їхня печера обвалилася

Підземелля в Пензенській області (Росія), де п"ять місяців ховалися 35 відлюдників, обвалилося, семеро людей вийшли на поверхню.

Біля третини зводів землянки, де ховаються відлюдники, обвалилися через паводкові води, і сектанти перебралися в уцілілу частину. Коренева система дерев над печерою стримує руйнування. Біля печери цілодобово чергують співробітники міліції і рятувальники.

Шестеро з жінок, які вийшли, - громадянки Росії, одна - Білорусі. Сім жінок, які вийшли на поверхню, продовжать своє усамітнення в будинку наставника, це було їхньою умовою на переговорах. Стан здоров"я відлюдниць побоювань не викликає.

Переговори з людьми, які залишилися під землею, тривають. У печері залишаються 28 людей, серед яких четверо дітей.

Нагадаємо, на початку листопада 2007 року 35 людей (зокрема четверо дітей) сховалися в заздалегідь обладнаному підземному приміщенні в Бековському районі Пензенської області. Вони вирішили залишатися там до травня, коли, на їхню думку, повинен наступити кінець світу. Люди загрожують спалити себе, якщо їх спробують насильно дістати з-під землі.

Керує відлюдниками 82-річна ігуменя Антонія. Сам засновник секти, 43-річний місцевий житель Петро Кузнєцов, затриманий і поміщений в Сердобську психіатричну лікарню - хворий вже проходив обстеження у психіатрів три роки тому. Людина з вищою освітою (будівельник), він допомагав будувати печери "по науці". У печери він не пішов, пославшись на "інше призначення в житті".

З відлюдниками регулярно велися переговори - з ними розмовляли слідчі, фахівці Державного наукового центру соціальної і судової психіатрії імені Сербського, співробітники пензенської психіатричної лікарні, психологи обласного УВС, представники духівництва.

Під час останніх переговорів відлюдники погодилися вийти з-під землі. Датою виходу вони назвали день православного Великодня (27 квітня) або травневі свята.

За результатами психолого-психіатричної експертизи, духовний лідер затворників Кузнєцов визнаний неосудним. Згідно з законом, його не може бути притягнуто до кримінальної відповідальності, а після закінчення слідства він проходитиме примусове лікування, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «"Пензенські сектанти" виходять на поверхню: їхня печера обвалилася». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі