четвер, 23 серпня 2007 09:56

"Нафтогаз" не збирається слухатися Ющенка

НАК "Нафтогаз України" заявляє, що позиція компанії щодо переговорів з російським "Газпромом" про надання Україні російських родовищ в обмін на спільне використання української газотранспортної системи не зміниться, і переговори припинені не будуть.

Про це заявили в прес-службі "Нафтогазу" у середу, повідомляє "Комерсант-Україна".

"Ані Конституція, ані жоден закон України не забороняють НАК вивчати ситуацію, для того щоб знизити енергонезалежність країни. Ми не збираємося приймати рішення, а тільки готуємо пропозиції і розрахунки для розгляду їх державними органами України", - підкреслюється в повідомленні.

Раніше президент Віктор Ющенко вимагав від "Нафтогазу" припинити переговори з "Газпромом" про надання Україні російських родовищ в обмін на частину української газотранспортної системи.

Високопоставлене джерело видання в "Газпрому" повідомило, що в російській газовій монополії пов"язують заяви Ющенко з передвиборчою кампанією.

"Тому реагувати на неї ми не маємо наміру. Але ми хочемо зазначити, що ініціатива отримати родовища, які дозволять добувати до 60 млрд куб. м. газу в рік, виходила від України. І якщо після виборів такі заяви повторяться, усі обговорення і консультації будуть зупинені", - сказав співрозмовник видання.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" не збирається слухатися Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі