четвер, 22 листопада 2007 17:24

"Нафтогаз України" перервав переговори з "Газпромом" через загрозу силового захоплення

Делегація Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на чолі з головою правління Євгенієм Бакуліним вимушена 22 листопада була передчасно припинити переговори з "Газпромом" по постачаннях природного газу на Україну на 2008-2010 роки.

Бакулін терміново відбув до Києва через те, що Державна податкова адміністрація України загрожує перервати роботу компанії силовим шляхом. Можливе силове захоплення компанії, адміністративний арешт її діяльності через непогашену заборгованість перед бюджетом у розмірі 17,6 млн. доларів, йдеться в заяві компанії.

Ця заборгованість виникла в кінці першого кварталу 2006 року, коли компанією керував Олександр Болкисев.

"Зневажливе відношення податківців до компанії під час надважливих для країни переговорів ставить під загрозу нормальні ділові відносини "Нафтогазу України" з партнерами і істотно погіршує імідж України перед міжнародними інвесторами", - сказано в повідомленні.

З 2005 року податкове навантаження на газову галузь росте з кожним роком і досягла в 2007 році майже 4 млрд долл в порівнянні з 1,1 млрд долл в 2004 роком. Податкові зобов"язання повинні бути зменшені з 30% до 11-12% від річного обороту, вважають в НАК, повідомляє newsru.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз України" перервав переговори з "Газпромом" через загрозу силового захоплення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі