понеділок, 03 грудня 2007 10:46

"На виборах в Держдуму вибору не було"

Лідери "Іншої Росії" Гарі Каспаров і Едуард Лімонов публічно зіпсували виборчі бюлетені, перекресливши їх навхрест і написавши назва своєї коаліції. За словами Каспарова, який перед голосуванням провів 5 діб під арештом, "на цих виборах вибору не було".

"Інша Росія" робила спробу взяти участь в парламентських виборах, але ЦВК відмовилася завірити список коаліції, оскільки вона не була зареєстрована як політична партія.

Правозахисна асоціація "Голос" також відзначила ряд порушень.

"Ну, основні порушення, як ми і припускали, - з відкріпними посвідченнями, - говорить керівник асоціації Лілія Шебанова.- Масово йде голосування з відкріпними посвідченнями. Дуже велика кількість людей голосує з відкріпними посвідченнями. Це як би нове в цій кампанії".

Відзначає наявність порушень і Союз правих сил, який говорить про вкидання бюлетенів. Представники СПС ведуть свій паралельний підрахунок явки і стверджують, що дані сильно розходяться з офіційними. Аналогічні підозри висловлює і партія "Справедлива Росія".

Сполучені Штати поводилися із закликом до російських властей розглянути всі скарги, що поступили, про порушення в ході голосування. Звернення зачитав представник Ради національної безпеки США Гордон Джондроу.

Центрвиборчком, зі свого боку, говорить, що "голосування проходить без порушень, вибори в цілому - демократичні і відкриті".

За словами представника ЦВК, "ніяких зауважень відносно відвертості і гласності виборного процесу від міжнародних спостерігачів не поступало".

Всього на виборах в Росії працюють близько 80 міжнародних спостерігачів: 30 від представляють ОБСЄ, 50 - від Ради Європи, 3 - від Ради Північних країн Європи. У Москві працюють 3 делегації - близько 50 спостерігачів, повідомляє euronews.net.

Зараз ви читаєте новину «"На виборах в Держдуму вибору не було"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі