неділя, 16 січня 2011 11:33

"Міс Америка 2011" стала 17-річна білявка (ФОТО)

Переможницею ювілейного - 90-го - конкурсу краси "Міс Америка", що відбувся в Лас-Вегасі (США, штат Невада), стала 17-річна Тереса Скенлан зі штату Небраска. Вона визнана найчарівнішою, найталановитішоюї і найкмітливішою з 53 учасниць конкурсу, що представляють 50 штатів країни, федеральний округ Колумбія, а також Пуерто-Ріко і Віргінські острови (США).

Корону на голову "Міс Америка 2011" вдягла переможниця конкурсу минулого року темношкіра Каресс Кемерон зі штату Вірджинія. Нова королева краси отримує іменний грант на суму 50 тисяч доларів. На ці кошти протягом календарного року вона буде здійснювати поїздки і брати участь у благодійних заходах. Обов'язки королеви краси непрості. "Міс Америка" необхідно проводити заходи протягом усього року, щодня відвідуючи нове місто США.

Тереса Скенлан - яскрава чарівна блондинка. Вона грає на фортепіано, планує вчитися на адвоката і в майбутньому хоче стати політиком. Дівчина стала наймолодшою переможницею конкурсу за 89 років. Першою корону "Міс Америка" рівно 90 років тому завоювала 15-річна Маргарет Горман.

У фінал змагань пройшли 15 конкурсанток. Після підрахунку балів, які журі виставляло за підсумками двох дефіле (в купальних костюмах та у вечірніх сукнях), а також конкурсу талантів, кількість учасниць скоротилося до п'яти. Найвідповідальнішим і найпідступнішим вважається останній етап відсівання - відповіді на запитання журі.

Кожній учасниці конкурсу гарантований приз в 3 тисяч доларів. Власниці другого і третього місць - "Міс Арканзас" Еліз Іді і "Міс Гаваї" Джалі Фусіле - отримують 25 тисяч і 20 тисяч доларів відповідно. Крім того, по тисячі доларів дісталося Джалі Фусіле, Ешлі Девіс (штат Алабама) і Емолі Уест (штат Оклахома). На попередньому етапі вони були найсильнішими в дефіле у купальних костюмах. По дві тисячі доларів завоювали за підсумками конкурсу талантів "Міс Род-Айленд" Дебора Сейн Віл, "Міс Північна Кароліна" Едрієнн Кор і "Міс Небраска" Тереса Скенлан. Премію "Якість життя" отримала "Міс Мічіган" Кеті Ларош, якій належить приз в шість тисяч доларів. Він присуджується з 1988 року тим конкурсанткам, які найяскравіше виявили себе на ниві благодійної діяльності, намагаючись підвищити якість життя знедолених та інвалідів і працюючи на благо суспільства.

Перший конкурс "Міс Америка", до участі в якому допускаються дівчата віком від 17 до 24 років, відбувся в 1921 році. У 1950-х роках фонд грантів цієї некомерційної організації досяг 250 тисяч доларів. Організатори ставлять своїм основним завданням надання допомоги молодим американкам, і на ці цілі, залучає 40 мільйонів доларів щорічно.

За традицією, огляд красунь відбувся на сцені готелю-казино "Планета Голлівуд". Він транслювався телекомпанією ABC. Примітно, що повернення конкурсу краси на центральне телебачення США співпало за часом з несподіваним злетом популярності самого шоу. Трансляцію щорічного фіналу конкурсу в січні минулого року подивилася рекордно висока кількість американських телеглядачів - 4,5 мільйона, передає ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «"Міс Америка 2011" стала 17-річна білявка (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі