пʼятниця, 04 травня 2007 20:13

"Матрицю" визнали найкращим фільмом за чверть століття

Картину "Матриця" ("The Matrix", 1999) братів Вачовські читачі журналу Entertainment Weekly визнали кращим науково-фантастичним фільмом останніх 25 років. Друге місце в рейтингу посів серіал "Бойова зірка Галактика" ("Battlestar Galactica"), на третьому опинився фільм Рідлі Скотта 1982 року "Той, що біжить по лезу бритви" ("Blade Runner").

У першій десятці опинилися також серіали "Секретні матеріали" і "Зоряний шлях", фільми Стівена Спілберга ("Інопланетянин"), Тері Гилліама ("Бразилія"), Девіда Кемерона ("Чужі"), Джона Карпентера ("Дещо").

Читачі Entertainment Weekly не забули також інші, вже класичні стрічки науково-фантастичного жанру – "Назад у майбутнє" Роберта Земекиса і "Пригадати все" Пола Верховена. Зі свіжих картин до рейтингу потрапили "Дитя людське" Альфонсо Куарона й "Вічне сяйво чистого розуму" Мішеля Гондрі, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «"Матрицю" визнали найкращим фільмом за чверть століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі