неділя, 10 червня 2007 14:38

"Марш незгодних" зупинили на півдорозі до Смольного (ФОТО)

З третьої спроби "Марш незгодних" все-таки пройшов Петербургом. Попередні два ходи було розсіяно палицями омоновців. Маршрут пройшов хоч і не головними вулицями, але все-таки в центрі: від концертного залу "Жовтневий" до музею Суворова, розташованого рівно на півдорозі до Смольного.

"Я вважаю, це наша перемога, - усміхався Гарі Каспаров. - Нам вдалося добитися дотримання нашого конституційного права на ходи. Ми вже провели дозволені владою марші в Саратові і Воронежі."

Членам забороненої націонал-більшовицької партії довелося закрити серп і молот на своїх прапорах білим кругом з написом "Цензура". Лідера Авангарду червоної молоді Сергія Удальцова московська міліція затримала "для встановлення особі" в аеропорту "Шереметьево", і протримала у себе, поки не відлетів останній літак до Петербургу.

Мітинг продовжувався, як і було заявлено, рівно годину, після чого люди стали розходитися.

"Ми довели, що ми ніякі не екстремісти, а борці за права людини, - сказав після мітингу Каспаров. - Сподіваюся, що московська влада придивиься до досвіду Петербургу і зрозуміє, що такі марші можна проводити без ексцесів".

Нарешті, розговорився і Едуард Лимонов: "Петербурзький мітинг далеко не останній, буде московський, а потім інші. Ми довбатимемо до останнього. А логічним фіналом стануть вибори 2008 року, коли громадяни, я сподіваюся, зроблять правильний вибір", повідомляє КР.ру.

Зараз ви читаєте новину «"Марш незгодних" зупинили на півдорозі до Смольного (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі