понеділок, 11 червня 2007 17:20

"Марш незгодних" в Москві зібрав 1500 мітингувальників (ФОТО)


У Новопушкінському сквері в центрі Москви в понеділок пройшов дозволений владою мітинг "незгодних". На опозиційну акцію, організовану рухом "Інша Росія", зібралися близько 1500 людей.


Міліціонери заблокували Пушкінську площу, прибрали металошукачі і збудували коридор для запобігання проходу учасників в будь-яку сторону, окрім станції метро. Московська влада дозволила організаторам провести з 16:00 до 17:30 мітинг в Новопушкінському сквері, а марш заборонили. Пушкінська площа була наперед повністю оточена міліцією, а в сквері встановлені металеві огорожі і металошукачі.


Сама акція пройшла без інцидентів, хоча спроби провокацій робилися. Зокрема, на мітинг намагалися пройти активісти прокремлівського молодіжного руху "Росія молода". Також вони поширювали листівки, в яких мовилося що учасники акції, - лише "м"ясо для Касьянова і Лимонова". Крім того, активісти руху забралися на дах видавництва "Вісті", звідки невдало спробували запустити дирижабль, а потім розкидали листівки проти акції опозиції.

Напередодні офіційного дозволеного заходу були затримані глава Об"єднаного цивільного фронту (ОГФ) Гарі Каспаров і лідер "Авангарду червоної молоді" Сергій Удальцов. Як повідомив сам Каспаров, по дорозі до місця проведення акції його машина була зупинена на Садовому кільці співробітниками УБОП для перевірки документів. Пізніше за Каспаров був відпущений і до початку мітингу прибув на Пушкінську. Лідер АКМ Удальцов був затриманий без пояснення причин. Через деякий час його відпустили і він також встиг прибути до початку акції.


Також повідомлялося, що прихильники Едуарда Лимонова перекрили вулицю Велика Дмитрівка. Мета акції - привернути увагу людей до заборони на мирні демонстрації і ходу, - розповіла прес-секретар "Іншої Росії" Людмила Мамина, повідомляє NEWSru.com.

Фото Рейтер.

Зараз ви читаєте новину «"Марш незгодних" в Москві зібрав 1500 мітингувальників (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі