понеділок, 23 квітня 2007 08:55

"Марш незгодних блондинок" пройшов у Нижньому Новгороді (ФОТО)

Учасниці молодіжної акції в Нижньому Новгороді спробували змінити негативне суспілне ставлення до блондинок. У санкціонованому міськими властями "Марші незгодних блондинок" в суботу взяли участь не тільки дівчата зі світлим волоссям, але і солідарні з ними брюнетки, а також їх знайомі хлопці.

"Ми вважаємо, що анекдоти на тему тупих блондинок дискредитують багато жінок і ущемлюють їх права. Блондинки мають такі ж права, як і інші люди, і колір волосся ще не дає право на знущання. Тому блондинки Нижнього Новгорода вирішили об"єднатися і заявити свій рішучий протест і незгоду існуючій системі оцінок, яка склалася в сучасному суспільстві", - заявила журналістам глава оргкомітету заходу Ганна Зайцева.

За її словами, учасниці акції хочуть захистити себе від будь-яких принижень і відстояти свої права, а також довести, що колір волосся не відбивається на розумових здібностях. Зайцева підкреслила, що організатори не мають відношення до натхненників і учасників так званих "маршів незгодних", таких, що відбулися у ряді російських міст, зокрема в Нижньому Новгороді.

Перед початком маршу активістки розвернули великі білі листи паперу з рожевими написами: "Блондинки - світлі голови!", "Блондинка - це не штамп, а відмінність!", "Світле волосся - це нагорода!", "Не вір Собчак - ми не такі!", "Не дамо в образу блондинок!"

Організатори розраховували, що в акції візьмуть участь 200 людей, але їх виявилося майже вдесятеро менше. Зібравшись у готелю "Жовтневий", учасниці маршу в оточенні більше 20 журналістів і під наглядом десятка міліціонерів пройшли по Верхньо-Волзьській набережній. Вони скандували в гучномовці гасла, що прославляють розум блондинок.

Кінцевим пунктом ходу став майданчик біля пам"ятника Козьмі Мініну на центральній міській площі, що носить його ім"я. Там дівчата взяли участь в жартівливій вікторині, покликаній продемонструвати ерудицію блондинок.

"Ми доведемо, що нічим не гірше за всіх інших!", - заявила керівник оргкомітету, додавши, що світлий колір її волосся - несправжній, але в душі вона - дійсно блондинка, повідомляє РІА "Новини".
Зараз ви читаєте новину «"Марш незгодних блондинок" пройшов у Нижньому Новгороді (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі