пʼятниця, 01 червня 2007 12:43

"Людину-павука" арештували на 87-му поверсі шанхайського хмарочоса

Француз Ален Робер, більш відомий під прізвиськом "людина-павук", затриманий китайською поліцією за незаконний підйом на один із хмарочосів у Шанхаї. Робер потрапив за грати на п"ять днів, але зараз генконсульство Франції в Шанхаї намагається домовитися з місцевою владою про скорочення терміну його утримання під вартою.

44-річна "людина-павук" в четвер, діючи, як завжди, без жодних технічних пристосувань, видерся на 87-поверховий хмарочос заввишки більше 420 метрів. Відразу після цього сходження він був затриманий за порушення громадського порядку і перепроваджений в "холодну".

Як відзначили в шанхайському управлінні поліції, акція Робера "призвела до скупчення великої кількості людей і автомобільних пробок" і фактично на деякий час паралізувала нормальну діяльність в кварталі, де розташований хмарочос.

Відчайдушний француз почав здійснювати свої незвичайні сходження ще в 1994 році і з тих пір встиг "відмітитись" в багатьох країнах світу. Оскільки більшість цих сходжень він здійснює в обхід закону, французьким консульським службам за кордоном зазвичай доводиться визволяти Робера з-за грат і залагоджувати конфлікти з місцевою владою, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «"Людину-павука" арештували на 87-му поверсі шанхайського хмарочоса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі