середа, 14 листопада 2007 11:59

"Людину-дерево" зможуть вилікувати (ФОТО, ВІДЕО)

35-річний рибак на ім"я Деде в підлітковому віці пошкодив коліно. Після цього з його рук і ніг стали рости бородавки, що нагадували "коріння".

Він втратив роботу і його покинула дружина, виховував своїх двох дітей (зараз вони підлітки) в бідності, змирившись з тим, що місцеві лікарі ніяк не зможуть йому допомогти. Щоб зводити кінці з кінцями, він навіть приєднався до місцевого "паноптикуму", що виставляє напоказ жертви специфічних хвороб.


Американський експерт з дерматології, який прилетів до Деде, стверджує, що встановив діагноз його хвороби, і запропонував метод лікування, який може перевернути все життя Деде.

Проаналізувавши зразки наростів, а також крові Деде, доктор Ентоні Гаспарі з Університету штату Меріленд визначив, що його недуга викликана людським вірусом папіломи (HPV), досить поширеною інфекцією, яка зазвичай викликає появу невеликих бородавок.

Проблема Деде полягає в тому, що він має рідкісне генетичне відхилення, яке не дозволяє його імунній системі стримати зростання цих бородавок. У Деде такий низький вміст білих тілець крові (лейкоцитів), що спочатку доктор Гаспарі подумав, що у нього СНІД. Але тести показали, що це не так.

Найдивовижніше полягає в тому, що, якщо забути про нарости, то впродовж всього життя у Деде було хороше здоров"я.

Найбільш стійкі бородавки потім можна буде заморозити і видалити хірургічним шляхом, повідомляє Telegraph.


Зараз ви читаєте новину «"Людину-дерево" зможуть вилікувати (ФОТО, ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі