понеділок, 26 листопада 2007 15:15

"Конференція з палестино-ізраїльського врегулювання приречена на провал"

Духовний лідер і керівник Ірану аятолла Алі Хаменеї передбачає провал Міжнародної конференції з палестино-ізраїльського врегулювання в американському Аннаполісі, запланованої на 27 листопада.

"Всі політики в світі переконані, що ця конференція приречена на провал. Організатори цього заходу сподіваються таким чином підтримати сіоністський режим (Ізраїль)",- сказав аятолла Хаменеї.

Іран став єдиною впливовою країною регіону, яка відмовилася брати участь в роботі конференції. Тегеран не визнає легітимності створення держави Ізраїль.

Форум в Аннаполісі, який пройде під патронатом президента США Джорджа Буша, розглядається як відправна крапка для відновлення процесу палестино-ізраїльського врегулювання після семирічної перерви. У роботі форуму візьмуть участь прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт і голова ПНА Махмуд Аббас, генсек ООН Пан Гі Мун, а також делегації 49 держав і міжнародних організацій, включаючи решту всіх членів "великої вісімки" - Росії, Великобританії, Франції, Німеччини, Канади, Японії і Італії. Як спостерігачі запрошені такі міжнародні організації, як МВФ і Усесвітній банк.

Серед арабських держав запрошення на зустріч отримали Саудівська Аравія, Сирія, Єгипет, Йорданія, Ліван, Марокко, Судан, Бахрейн, Алжир, Туніс, Катар, Ємен, Лівія, Мавританія, Оман, ОАЕ і Ірак.

На думку організаторів, участь арабських країн у форумі додасть йому легітимність. Арабські країни будуть представлені міністрами закордонних справ, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «"Конференція з палестино-ізраїльського врегулювання приречена на провал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі